Téli gumi akció mentette meg az ajándékozást!

Októberben mindig nagy családi mulatságot szoktunk rittyenteni, mert a nővérem, bátyám és édes anyám októberiek és mivel mindenki szanaszét van a világban, ezért jó előre lefixáljuk a mulatság időpontját egy hétvégi napra. Most sem történt ez másképp, október első vasárnapját jelöltük ki erre az alkalomra. Remélem, mindenki képben van arról, hogy milyen egy ilyen családi összeröffenés, aki nem, annak nagy vonalakban elmondom, hogy minden, ami szem szájnak ingere terítékre kerül, folynak az italok és záporoznak a történetek. Az idei viszont nem alakult zökkenőmentesen, mert bátyám kocsiján a gumi megadta magát indulás előtt.

Fivéremnek szerencsére elég jól bejött az élet és nála igaz, hogy az idő pénz, mert hamar le tud maradni egy jó üzletről, ha nem figyel megfelelően és ugyan ilyen szoros időbeosztás mellett éli a kikapcsolódásait is meg. Tehát, a nem megfelelő kondícióban lévő nyári autógumija elég nagy fájdalom lehetett neki, amikor nem tudtunk elindulni a hónapokkal ezelőtt megbeszélt partira. Új kerék viseletre van szükség, mert életveszélyes a másik.

Mit tesz ilyenkor egy modern ember? Előveszi a telefonját és elkezd kutatni autószerviz után, vagy legalább beírja a keresőjébe, hogy Téli gumi autóra, a kereső dolgozik, elénk tárja a lehetőségek tárházát és nekünk már csak választani kell.

Talált is egy remek kis oldalt, ahol téli gumi akció van, bár ez nem szerviz oldal, de hamar kiszállítják a megkívánt terméket. Ami igazán jól jött, hogy a kártyás fizetés is lehetséges volt, ezért könnyedén megoldottuk a piszkos anyagi részét is. Hamar kiszállították a garnitúrát. Gyorsan lecseréltük és útnak indultunk.

Másfél órás késéssel érkeztünk meg, de nem maradtunk le semmiről szerencsére. Jöttek a finom ételek, jól belaktunk aztán jöhetett a torta. Kiderült, senki nem intézett tortát, ami elég meglepő, de úgy látszik, mindenki a másikra várt. Gyorsan orvosolni kellett a bajt. A város legjobb cukrászdájából expressz rendeléssel rendeltünk. Olyan gyorsan hozták ki, hogy a futár a házunk előtt a padkával találkozott, ezért a jobb első gumi tropára ment. Még szerencse, hogy bátyámnál volt egy megkezdett szett, mert egyből el adott egy téli gumit a futárnak, és mivel akció keretein belül vette, meg is térült az az egy, amit ő használt fel. Az volt a szerencse, hogy a futár elég erősen autó mániás volt és a kedvenc gumi márkája a Pirelli, ezért nem túl sok habozással csapott le a megmaradt szettre.

Most már torta is volt, az utazás is megtérült, minden jól alakult. Ha nem lett volna az a téli gumi akció, akkor nem zárul ilyen jól ez a nap.