Szülinapi ajándék, bukósisak méret

A barátom Ausztriában dolgozik, így elég nehéz neki ajándékot vásárolni Az egyik nagy gond, hogy szinte mindene megvan, a másik pedig, hogy ötletem sincsen.

A szülinap

Régen mindig megünnepeltük a szülinapokat, és mindig nagy családi banzájok voltak ilyenkor. Hát most már nem, mert ahányan vagyunk, annyi felé szakadtunk.

A bátyám, és a párom kint dolgoznak, így ha van valami ünnep, sparkles-390209_640akkor ők ott kettesben ünnepelnek, mi pedig itthon. Minden évben alig várom, hogy leteljen a nyári szezon, és hazajöjjenek a fiúk. Egyre hosszabbak a napok, hetek, amit kint töltenek.

Idén lesz a párom 30 éves, ami azért mégis csak egy elég szép számot jelent, jó lenne nem úgy ünnepelni, hogy ő ott, én pedig itthon. Ezért is kértem a bátyám Dani segítségét.

Dani, mint cinkos társ

Már jó előre elkezdtem szervezni mindent. Szerencsére évek óta ugyan arra a helyre mennek ki dolgozni, így rávettem Danit, hogy segítsen az előkészületekben. Most ránk is igaz lesz a mondás, hogy: „Ha hegy nem megy Mohamedhez, akkor Mohamed megy a hegyhez”. Ami azt jelenti a mi esetünkben, hogy én fogok elmenni őhozzá, és megünnepelni a születésnapját.

Danival, a bátyámmal már mindent megbeszéltem. Ő egyeztetett a főnökkel, nehogy valami gond legyen, és annyira jó fejek voltak, hogy ők is beszálltak a meglepetésbe, és rögtön mondták, hogy a tortát majd ők rendelik, meg minden előkészítenek, és persze az is egyértelmű volt, hogy nyugodtan ott maradhatok, amíg kedvem van.

Az ajándék

A szülinap szervezés alatt, ez miatt már nem kellett annyira aggódom, reméltem, hogy a bátyám mindent kézben tart, és nem lesz semmi fennakadás majd.

Már csak egy remek ajándékra volt szükségem. De igazából fogalmam sem volt, hogy mit vegyek. Mit lehet venni egy olyan embernek, amiknek nem hiányzik semmi?

Persze ismét a barátokat, és a bátyámat vettem elő, hogy segítsenek egy tuti meglepetésben. De persze sokkal okosabbak ők sem voltak. Ami biztos volt, hogy a párom rajong a motoros dolgokért, és minden vele járóért. Innen jött az ötlet nekem is, hogy valami ilyesmit kellene vennem, de ismét egy akadály, amit nem tudok egyedül megoldani.

Ki más is segíthetne, mint Dani. Alig vártam, hogy tudjak vele beszélni, hogy segítenie kell. Este felé értem el, persze sok ideje nem volt, így gyorsan kértem tanácsot ajándék ügyben.

Sokat nem mondott, konkrétat nem is nagyon, csak támpontokat. Az ő ötlete volt az is, hogy vegyek egy egyedi bukósisakot a páromnak, mert az motoros dolog, és biztosan örülne neki. Az odáig rendben van, de hogyan álljak neki? Hiszen fogalmam sincsen, mit kell néznem, mekkora bukósisak méret kell, azt sem tudom, hogyan nézem meg. Rendesek voltak a boltban, mert mondtam nekik a gondomat, és igen csak segítő készek voltak. Mondták, ha nem tetszene a páromnak menjek, és kicserélik egy másikra.

Végül egy héttel ezelőtt a legjobb barátnőmmel, aki nem mellesleg Dani barátnője, és az ajándékokkal útra keltünk ketten Ausztriába. Még soha nem jártam egyedül kint, így nem is mertem volna lehet neki indulni, főleg ami a mai helyzetet illeti, azért két nő is elég veszélyes egy kocsiban egyedül, hiszen bármi történhet.

Csodás pár napot töltöttünk kint a barátnőmmel. Az ajándék pompásra sikerült, és a főnökség is igazán kitett magáért, egy szuper tortát csináltattak. Sokat ne de egy egy szabadnapot felváltva kaptak, és volt 2 közös délutánunk is, amit négyesben tölthettünk. Persze azért feltaláltuk magunkat, mert amíg a fiúk dolgoztak, addig mi jókat sétáltunk, és kirándultunk. Örülök, hogy mára túlestünk rajta, és minden remekül sikerült.