Sportfogadásból nyaralást finanszírozni?

Mindannyian tudjuk, hogy a sportfogadási tevékenységek  szorosan összeköthetőek az idővel. Fogadni bármire tudsz, meg tudod tippelni például, hogy egy foci meccs az első és a második félidőben hogyan fog végződni, sőt, még arra is fogadhatsz, hogy valamelyik csapat még a hosszabbítás ideje alatt is lő egy gólt.

Vagy beszéljünk a lóversenyről. Ott is számít az idő, hiszen a fogadásod célja az, hogy az a ló érjen be a célba a leghamarabb, amire te fogadtál. Én még sosem fogadtam, úgy értem, sportfogadásban még sosem vettem részt. Vannak ismerőseim, akik már igen. Például a középiskolában is hallottam már nem egy diáktól, hogy ők fogadtak. Persze ők már akkor elmúltak 18 évesek, szóval nem is az volt számomra a furcsa, hogy a megengedett korhatár alatt fogadtak. Hanem az volt igazán meglepő, hogy ilyen fiatalon, még középiskolás korban már a fiatalok ilyesmivel foglalkoznak. Olyan, mintha mindenki nagyon hamar fel szeretne nőni. Nem csak a dohányzás a menő, vagy az ivászat, de már a fogadás is.

Nem mondom azt, hogy ne csinálja senki, mert egyszer-kétszer izgalmas részt venni egy ilyenben, játszani a szerencsénkkel, hátha jól jövünk ki belőle. De erre könnyen rá lehet szokni. Sok ember ezzel teszi tönkre az életét. Éppen ezért kell nagyon odafigyelni, nehogy függővé váljunk.

Emellett az is fontos megemlíteni, hogy ez is olyan, mint egy tárgy az iskolában. Ezt is meg kell tanulni, hiszen csak úgy, ész nélkül fogadni teljesen felesleges. Ismerni kell a sportágat, a csapatokat, a fogadás menetét. Én nem nézek sportot a tévében, nem járok meccsekre, vagyis egyáltalán nem követem ezt az egészet, így aztán nem is tudnám, hogy kire fogadjak. Én inkább lottózni szoktam, de évente azt is körülbelül háromszor. Nem hiszek ebben az egészben, de kipróbálni ki lehet.

A sportfogadás egyébként kezd egyre jobban elterjedni, én legalábbis így vettem észre. Múltkor a haverokkal beültünk valahova beszélgetni, és ott jött szóba ez a téma. Néhányan közülük mondták már, hogy kipróbálták, vagy van ismerősök, aki már fogadott. Sőt, volt, aki nem kevés összeget nyert így, ez már azért sokkal meglepőbb volt a számomra. Azt hittem, hogy az állam is leesik, amikor Peti elmondta, hogy a tesója, Dávid mennyit kaszált az egyik fogadásával. Sőt, arra is emlékszem, hogy egy korábbi munkahelyemen a srácok is mondták, hogy ők rendszeresen fogadnak, és velük is előfordult már, hogy jókora összeget tettel zsebre.

El is gondolkoztam rajta, milyen jó lenne, ha egyszer én is ilyen sok pénzhez juthatnék hozzá. Nem akarok felvágni vele, nem költeném felesleges dolgokra. Csupán utazgatnék belőle. Annyi mindent terveztem idénre is, de hát a kirándulások, nyaralások, utazgatások nem egy fillérbe kerülnek. Egy átlagembernek rendesen össze kell szorítania a fogát, ha egy nagyobb utazást szeretne magának összespórolni. Remélem, idén tényleg eljutok oda, ahova eltervezek menni. Tavaly nem minden jött úgy össze, ahogy szerettem volna. Lehet, hogy kellene fogadnom? Ki tudja, egy sportfogadás lehet, hogy pont segítene a tervezésben. Azt hiszem, kell keresnem egy embert, aki otthon van ebben a témában és tudna nekem segíteni, aztán majd meglátjuk. Lehet, hogy a végén még én is nyerek egy nagyobb összeget.