Nemcsak az órákat kell szervizelni, hanem a weboldalakat is

vps ssd

Aki órákkal dolgozik, tudja, hogy néha egy jól működő darabot is érdemes megnézetni, elvinni egy óráshoz, aki ellenőrzi. Ilyenkor meg lehet tisztogatni belül is, el lehet végezni az elemcserét. A weboldalak is ilyenek, néha nem árt ellenőrizni, hogy jól működnek-e. Az enyémmel sajnos gondok voltak, ezért néztem utána a VPS szolgáltatásoknak.

A megosztott tárhelyszolgáltatáshoz képest a VPS ( Virtual Private Server ) egy technikailag magasabb rendű megoldás szinte minden módon. Technikailag a VPS-kiszolgálók valójában még mindig „megosztott” környezetnek számítanak (ugyanazon a gépen továbbra is több felhasználó fog működni), de az erőforrások hozzárendelésére és a felhasználók elkülönítésére használt technológia sokkal kifinomultabb.

A legfontosabb különbség az, hogy hogyan osztják fel az erőforrásokat. Sokkal kevesebb felhasználó használja ugyanazt a hardvert, és mindegyiknek saját privát környezete van, így úgy tűnik, mintha mindegyiknek saját szervere lenne. Egy kicsit olyan ez, mint a helyes rendszerezés, amiről ebben a posztban is írtam.

A megosztott tárhelyeknél van olyan, hogy egy oldal kisajátítja az erőforrásokat. Ha a kiszolgálónak adott memóriája van, akkor egyetlen webhely (több ezerből) potenciálisan majdnem az egészet is felhasználhatja. VPS kiszolgálóknál az erőforrásokat előzetesen felosztják, nem fordulhat elő olyan, hogy egy felhasználó belassítja a többit.

Az erőforrások felhasználónkénti kiosztása sokkal stabilabb és kiszámíthatóbb környezetet teremt. Ha pedig valakinek több memória kell, ha átlép egy másik csomagba, könnyen megkaphatja. Én is ilyen lehetőséget kerestem, és ekkor találtam rá a Rackforest oldalra, ahol vps ssd is van.

A Rackforest szolgáltatásának előnye, hogy azonnal el lehet kezdeni használni, rugalmasan kezelhető, folyamatos biztonsági mentést is kínál, és lehet rajta más operációs rendszert is futtatni, például a Windows gépeden Linuxot. Én is választottam már a csomagjaik közül és élvezem, hogy azóta az oldalam üzemeltetése is könnyebb és biztosabb lett.