Motoros kabát mint kiegészítő? Hogyan válasszunk motoros ruhát órához?

Férjem mostanában órákat kezdett el gyűjteni. Minden ruháját a már megvásárolt órákhoz igazítja.

Ugyancsak nagy tragédia volt, hogy kiderült: a motorozáshoz nem mennek az általa annyira szeretett órái, viszont a motor, amit új szerelmének vásárolt, igencsak a szívéhez nőtt már megvásárlása pillanatakor, szóval patthelyzet alakult ki a történetben.

Áron mindenáron szerette volna stílusosan hordani óráit a motoros kabát mellett, de egyszerűen nem talált olyan szerelést, amely megfelelően illeszkedett volna magához a motorhoz és a motor által megkövetelt öltözékhez. Szerettem volna, hogy mindig csinosnak érezhesse magát, hogy tényleg úgy tudjon bemenni a munkahelyére, egy nagy multinacionális cégnél dolgozott vezető pozícióban, hogy jól érzi magát a bőrében.

Szóval elkezdtem böngészni valami stílusos, hozzá illően kellően sikkes, de mégis vagány motoros kabát után. Majdnem beleőszültem, mire megtaláltam az igazit, de mindenképpen megérte. A sixgear.eu oldalán sikerült olyan dzsekit találnom, amely megfelelt minden szempontnak. Megnéztem az értékeléseket, azok alapján is teljesen elégedett voltam, nem csupán a kabát minőségével, a kinézetével is természetesen.

Örömmel olvastam, hogy a ruhák többségében van bélés, ami ugyan kivehető, de az csak még jobb így, hiszen Áron majd évszakhoz illően használhatja a darabot, ráadásul szellőző cipzárt is helyeztek rá, ami ég vízálló is volt. Aminek még külön örültem, az volt, hogy rengeteg fényvisszaverő elemet helyeztek el a kabátra, amit kinéztem neki. Meg is rendeltem egy feketét belőle, amikor aztán pláne lenyűgöződtem, hiszen kiderült számomra, hogy a Magyar Mentőmotorosok is ezt a ruházati márkát választották. Ezt olvasni egy nőnek egyenlő a megnyugvással, ha még a mentősök is ilyen kabátban járnak, akkor aztán igazán nincsen okom aggodalomra, akkor aztán garantált, hogy Áron minden egyes motorozás után, kalandjai után hazatér majd épségben, törött kar és milliós baleseti kár nélkül.

Szóval megvettem a kabátot Áron negyvenedik születésnapjára, hogy ilyen módon is vigyázzak rá. Reménykedtem benne, hogy a méretezés is jól sikerül majd, de mint kiderült, abban is kifogásolhatatlanul teljesített a márka.

Egy szép csomagolást kerítettem a motoros kabátnak, minél inkább szerettem volna elrejteni a csomag identitását, hogy minél nagyobb meglepetés legyen számára. Amikor aztán átadtam neki, teljesen meglepődött, miután kicsomagolta. Ráadásul a rokonok sem sejtették, hogy ilyesmire adom a fejem, hogy ilyen komoly motoros kabátot fogok vásárolni e jeles napra. Engem is meglepett az, hogy mennyire nem kellett nagy szakértőnek lennem ahhoz, hogy minőségi terméket vásároljak, ráadásul ennyire kedvező áron.

A férjemnek leesett az álla a motoros kabát láttán: rögtön bement a fürdőbe, hogy fölpróbálja, aztán lőtt magáról néhány képet is, amiket elküldött a munkatársainak, eldicsekedett azzal, hogy az ő felesége ilyen menő asszony, hogy motoros szerkót vesz neki. Elteltem a büszkeségtől, hogy ő ennyire elégedett az ajándékommal, aztán persze amiatt is, hogy pontosan eltaláltam a méretét, meg még az is tetszett, hogy rendkívül jól állt neki a motoros kabát fazonja. Ennél jobban nem is válogathattam volna neki!

Másnap reggel domborodó mellkassal feszített nekem a kabátban, és szürcsölgette mellé a kávét. Néha elrévedt a messzeségbe, ki az ablakon, valószínűleg arról fantáziált éppen, mennyire irigyek lesznek majd a menőségére a munkatársai. Hogy ő aztán annyira nagy ember, akkora jelentőség, hogy az órájához pontosan passzoló, elegáns és egyben vagány motoros kabátja van.

Nagyon elégedettnek tűnt, a dzseki azóta is jól szolgálja, teljesen strapabíró. A munkatársai azóta bevásároltak belőle már, egyre többen választják a cégen belül a sixgear márkáját. Áron rendkívüli módon megbecsüli a kabátot (ahogyan engem is), nekem pedig már nem kell aggódnom amiatt, hogy esetleg valami baja esik, hiszen tökéletesen védve van a szerkó által, ami minden órájához passzol: mint azóta kiderült, még a fémekkel is jól mutat, szóval valóban elképesztően jó vásár volt!