Miből áll egy ausztriai munka

Sokan ódzkodnak az miatt, hogy külföldre menjenek dolgozni. Pedig ott is ugyan úgy kell dolgozni, mint itthon, s ők is ugyan olyan emberek, mint mi. De vajon mit is kell tudni róla? Te tudod, hogy keress külföldi munkát?

Külföld, de hová

A nagy kérdés, és ez az első, ami felmerül akkor, amikor valaki alpine-773616_640külföldre szeretne menni dolgozni Először is, minden attól függ, hogy van e esetleg valami segítség ott, ahová szeretnénk menni. Ha van, akkor szerencsések vagyunk, és ebben az esetben nem vagyunk, vagy leszünk magunkra utalva. Na a nehezebbik eset az, ha nincs semmilyen ismerősünk kint, és magunknak kell helyt állni, ahogyan tudunk.

Persze, gyakorlat teszi a mestert, és mindenki maga dönti el, hogy milyen messzire is szeretne menni.

Van akit nem érdekel, hogy hová megy, és képes bármilyen messze elmenni. Az egyik ismerősöm, rögtön elsőre Új-Zélandra ment ki. Hát, amikor meghallottam azt hittem, hogy elment az esze? Miért oda? Szerintem, ha valaki szeretne munkát találni kint, és minden képen külföldön, biztosan talál közelebb is.

A másik ismerősöm Hollandiába indult neki, na ők úgy döntöttek, hogy kocsival mennek ki, úgy, hogy a barátnője éppen 1 hónapos terhes volt. Szerinted helyes döntés volt? Te el mertél volna indulni?

Hát ha már valaki úgy dönt, hogy külföldön dolgozna, akkor nem az a legegyszerűbb, ha a szomszédos országok egyikét válassza, vagy közeli országot, ami miatt nem kell a fél világot átutaznia.

ja, és akkor még nem is említettem azt, hogy mibe kerülnek ezek a külföldi utak. Míg a szomszédos országokba mondjuk pár tízezer forintból megússzuk, addig a fent említettek bármelyike több százezer forintba.

A munka keresés

A szakmával rendelkezők, mint mindenhol, itt is előnyt élveznek. Az pedig, ha valakinek olyan szakmája van, ami még keresett is, mindenképpen szerencsésnek mondható. A messzi országokat illetően nem nagyon tudok nyilatkozni munka ügyben, csak annyira, hogy építőiparba mentek ki dolgozni.

Míg Olaszországba, Németországba, vagy Ausztriába szintén lehet ezekben a szakmákban is persze, de itt azért a vendéglátás sem a legutolsó szempont. Ami azt illeti, ezen iparágon belül, szinte bárki el tud helyezkedni.

A munkalehetőségek

Ha szakmával rendelkezel, mint például szakács, vagy pincér vagy, biztosan találsz munkát kint. Hiszen számos kisebb, és nagyobb hotel, panzió van, akiknek mindig szükségük van alkalmazottra. A szezonok váltakozásával, az emberek is jönnek mennek, így mindig van felvétel.

Persze azoknak sem kell aggódnia, akik valamilyen másik szakmával rendelkeznek, de mégis kint szeretnének dolgozni. Hogy nekik milyen lehetőségük van, mit tudnak dolgozni?

A lehetőség nekik is adott, mint konyhai kisegítő, vagy mosogató, akár mint szobalány. Tehát azok is találnak munkát, akik nem szakirányú beállítottságúak.

Akkor mi szükséges hozzá?

A nyelv ismerete

Ami bármelyik munkát illetően fontos, az a nyelvtudás. Tehát a német nyelet mindenképpen beszélnie kell. Mi van ha nem beszélsz németül? Ebben az esetben se aggódj, és tegyél le a tervedről, csak az a dolgod, hogy valamilyen módon megtanuld. Számos lehetőség közül választhatsz. Elmehetsz egy nyelviskolába, ez a legegyszerűbb, vagy egy nyelvtanárhoz, vagy akár magán tanárhoz is, de még számos lehetőség közül lehet válogatni. Már egy pár hónapos intenzív nyelv tanfolyam is segíthet rajtunk.

A munka keresés sem lesz egyszerű, ha nincs ismeretünk, de ebben az esetben az a legcélszerűbb, hogy keresünk egy ausztriai munkaközvetítő céget, akiken keresztül ki tudunk menni dolgozni. Érdemes egy kis energiát belefektetni, hiszen a költségeink, már az első hónap unka után megtérülnek, és onnantól kezdve viszont már pluszban leszünk.

Tehát ha összességében nézzük, mindenképp az ausztriai munka a legideálisabb. Közel van, nem kell horror összegeket költeni az utazásra, és a fizetés is messze magasabb az itthoni viszonylatokhoz képest.