Menyasszonynak ruha és egyéb kiegészítők

menyasszonynak ruhaEsküvői ruhát órához igazítani? Ez alatt két dolgot értek, melyik napszakban milyen az ideális színű ruha, és ha van egy családi hagyaték (valami régi) mondjuk egy karóra, érdemes-e az öltözetünket hozzá igazítani?

Induljunk visszafelé, hogy ha valamit elrontok, kezdhessem, előröl!

Egy jó barátom az esküvője előtt áll és az asszony jelölt fel lett kérve, hogy a család féltve őrzött, még az első világháború idejéből maradt, családi örökségű karórát viselje az eseményen. Annyi a probléma vele, nagy, sötétszínű és giccses, viszont mindenféleképpen viselni kell, különben családi viszály alakulhat ki emiatt. Sok agyalás, könyörgés után az a megoldás maradt, hogy a menyasszonynak a ruháját kell hozzá igazítani. Sajnos ez egy költséges dolog lesz, mert a kölcsönzés kizárva, hisz minimális az esély, hogy extrém ruhákat lehetne ilyen szalonokból kölcsönözni és ennek fényében a vásárlás is. Egy jó szabót kell találni, aki vállalja ennek a remekműnek a legyártását adott támpontok alapján, de ha minőségi munkát várunk, annak borsos ára lesz. A ruhának éjfeketének kell lennie és borzasztóan gótikusnak. Akár egy gót sátánista mindennapi viselete, csak sokkal ünnepélyesebben. Ha ehhez a viselethez egy tornacipő társulna már meg színpadi felszerelésnek is elmenne. Szerencséjükre akadt vállalkozó és sikerült a legtökéletesebben elkészítenie. Az óra és a ruha úgy passzol egymáshoz, mintha csak egy szett lenne, szóval már csak meg kell élniük a ceremóniát, utána pedig a legnehezebbet, boldog házasságot folytatni!

A ruha milyenségét, nem csak egy kiegészítő határozhatja meg, bár jobb, ha a ruha határozza meg a kiegészítőt, de az esküvő helye és ideje is beleszólhat. Hallottam már olyan extrém esetről is, hogy az öltözet egy részét, vízhatlanná tették, mert az esküvő napjára csapadékot jósoltak, és lám igazuk lett, de a menyasszonyi ruha állta a sarat, szó szerint is! Sose kövessük el azt a hibát, hogy a ruhát az idő és a helyszín előtt, választjuk, mert történhetnek meglepetések. A mai szakmabeliek, akik ajánlják, a ruhát már felvannak készülve, ha netán valami extrém helyen lenne az esküvő, akkor a menyasszony a legjobban kitűnjön a környezetéből. Trendbe vannak úgy is a színes esküvői ruhák és már a lazább lábviselet, mondjuk tornacipő. Könnyedén fel öltöztetik már a menyasszonyt bárhová, ahová éppen szükséges, de nem árt körülnézni és informálódni mielőtt ebbe belevágna valaki!

Kicsit térjünk vissza kiegészítőkhöz. A csinos megjelenéshez, elengedhetetlenek a dekoratív ékszerek. Egy szép gyöngysor, fülbevaló, netán egy bross, de felkapott viselet még a tiara és mezítlábas esküvőkön a bokalánc. A fent leírt történet egy sarkalatos példa volt, mert ritka az olyan csúnya óra, hogy csináltatni kelljen hozzá ruhát, de jó példa arra, hogy ha ezekhez az apróságokhoz akarjuk illeszteni a ruhát, rengeteg energiát és pénzt követel. Hamarabb találni esztétikus tartozékokat magunkra, mint egy megfelelő ruhát.

Jól kell mérlegelni a dolgokat ilyenkor, és alaposan utánajárni mindennek, hogy ne érezze magát a menyasszony rosszul, mert ha kedvtelen, akkor az egész esküvő egy kidobott pénz és idő és mivel az idő pénz ezért kétszer annyit szórunk ki az ablakon, de nyugalom hölgyek, mert sokak szemében nincs rossz döntés ilyenkor, mert ez a nap akkor is a menyecskéről szól, ha csapzott állapotban van!