Bőr pénztárcával fogom meglepni a páromat

A szerelmem ebben a hónapban tette le az államvizsgát, és a következő hónap elején lesz a diplomaosztója! Sok évnyi tanulás után informatikus diplomát kap kézhez. Úgy döntöttem, hogy eme jeles alkalomból meg fogom lepni egy kedves kis ajándékkal. Mindjárt el is árulom, hogy mivel, de előtte mesélek egy kicsit Tomiról.

Tomi mindig is rajongott a számítógépek iránt, ezért egyértelmű volt számára, hogy ezen a pályán szeretne majd elhelyezkedni, így a tanulmányait is ehhez igazította. Amikor először megláttam, akkor szinte egyből meg is tudtam volna tippelni, hogy ezen a területen mozog: Szálkás testalkatú, szemüveges, és kifejezetten vonzódik a színes, mintás pólókhoz. Amióta együtt vagyunk, finoman kicsit már próbálom az elegancia felé terelni, hiszen amint elkezd majd dolgozni, kénytelen lesz ingben járni, és kicsit érettebben és professzionálisabban kinézni.

Részben ezért is döntöttem úgy, hogy a diplomaosztója alkalmából veszek neki ajándékba egy elegáns és férfias, bőr pénztárcát. Ugyan sok más dolgot is választhattam volna, azért esett erre a választásom, mert úgy gondolom, hogy egy férfit nagyban meghatároz az, hogy miben tartja a pénzét és az iratait. A pénztárca egy olyan dolog, amit az ember napi szinten használ, ráadásul a körülötte lévő számára is látható, ezért például hülyén venné ki magát az, ha egy öltönyös úriember, mondjuk, Donald Kacsás pénztárcából venné elé a bankkártyáját egy kávézóban.

Sajnos pénztárcák terén Tomi nem az a kifejezetten háklis típus. Amikor megismertem, akkor egy sportos, mintás pénztárcája volt. Ez még annyira nem is lenne gond, de most jön a java: Tépőzáras volt! Szerintem tépőzáras pénztárcát tizenkét éves kor felett senkinek sem szabadna használnia, de aztán lehet, hogy én ítélem meg rosszul a helyzetet. Mindegy is, a lényeg az, hogy lebeszéltem Tomit arról a borzadályról, de amit helyette választott az nem pont olyan volt, mint amit először elképzeltem. Lecserélte a régi pénztárcáját egy olyanra, amin a kedvenc együttesének a logója virít. Egyébként nem nézett ki rosszul és szerencsére nem tépőzárral volt ellátva, ráadásul egyetemistaként még menő is az ilyesmi, de úgy gondolom, hogy ha munkába áll, akkor már nyugdíjazni kell a régi, zenekaros pénztárcát.

Azt, amit ajándékba fog kapni tőlem, az interneten találtam, egy olyan webáruházban, amik különféle bőr termékeket árusítanak. Nagyon nagy választékkal rendelkeznek pénztárcák terén, de viszonylag hamar sikerült kiválasztanom egy olyan darabot, ami Tominak tetszene és beleillene a stílusába. Fekete színe van, van benne hely bőven a kártyáknak is, aprópénzt is lehet bele tenni és természetesen nem tépőzárral záródik. Persze ez nem fogja annyira kifejezni az egyéniségét, mint a zenekaros példány, de ettől függetlenül szerintem tetszeni fog neki, és a leendő munkahelyén sem fognak furcsán nézni rá miatta.

Egyébként abban a webáruházban, ahonnan rendeltem Tomi ajándékát, nemcsak férfiaknak, hanem nőknek is árulnak pénztárcákat. Nem tudtam ellenállni, azokat is megnézegettem. Néhány kifejezetten elnyerte a tetszésemet, szóval még azt sem tartom kizártnak, hogy magamat is megajándékozom a közeljövőben egy új, bőr pénztárcával.