Az idő pénz

  • által dÓRA
  • július 28, 2015
  • Az idő pénz bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

appointment-15979_640Nem hiába tartja a mondás is azt; Hogy az idő pénz. Hiszen, mindenkinek drága az ideje, mert sok esetben kevés a nap 24 órája arra, amit csinálni szeretnénk, vagy arra, amit éppen elterveztünk.

Mindenkinek drága az ideje akkor ha dolgozik, főleg azoknak, akik órabérben dolgoznak.

Sok esetben érdekes az idő, a beosztás, és a munkabér. Csak hogy egy egyszerű esetet vázoljak fel. Van egy kedves ismerősöm, aki könyvelőként dolgozik. Mondanom sem kell, hogy mivel jó szakembernek számít a köreikben így temérdek sok munkája van. Ugyanakkor van egy nagyon is időt igénylő hobbija, még pedig a kertészkedés. Mivel neki nincs mindig ideje arra, hogy kint legyen, vagy éppen kapáljon, főleg ha az adóbevallási időszak van.

Az ő esetében erre az volt a megoldás, hogy keresett egy megfelelő embert, aki időközönként tud neki segíteni, természetesen rabérért. Mivel ő amúgy is otthon dolgozik, így kényelmesen helyt tud állni mind a két feladatban, mert kiadja a munkát, de közben otthon van, tudja felügyelni, vagy ha kérdés merül fel, tud válaszolni, ez mellett pedig elvégzi a saját munkáját is. Ebben az esetben is igaz a mondás, hiszen egy könyvelő igen csak jól keres, ha a keresetét órabérre bontanánk, így van lehetősége arra, hogy felfogadjon egy embert maga mellé, és bőven ki is tudja termelni.

Így jól jár a munkása is, mert persze megkapja a kért órabért, és elégedett lesz, viszont az ismerősöm is, aki ugyan olyan büszke lehet a kertjére, mintha ő csinálta volna meg, mert a lehetőséget ő teremtette meg rá.

Kategóriák: Uncategorized