Amikor rádöbbensz, hogy itt az ideje venni a gyereknek ülést az autóba

Órásként nem túl aggodalmas az életem, nem véletlenül választottam ezt a szakmát. Szeretek az apró alkatrészekkel bíbelődni, és a finom mechanikusszerkezetet működésre bírni. Ráadásul az idő ismerésének a hiánya csak akkor mutatkozik meg, amikor valóban kíváncsiak vagyunk. Ha már az idő múlásánál tartunk, lassan 10 éve vagyok órás. Sokan már mesternek hívnak, mert már 16 évesen megszereltem a rokonság óráit, természetesen csak azokat, amiket fater engedett. Mindent az öregtől tanultam és tanulok is szerencsére és a tervem az, hogy átveszem az üzletet és marad családi vállalkozásban.

Várom már azt az időt, amikor átadja az üzlet vezetésének nagyobb részét, mert lenne pár innovatív ötletem, amivel több hasznot termelhetnénk. Sajnos fater elég régimódi, vaskalapos, a mai vállalkozói világhoz nem igazán passzol a mentalitása, de a szakmát tekintve a legjobb órás mester. Nem baj én türelmesen kivárok, addig gyűjtöm az ötleteket és azért próbálok hatni apámra, a pozitív változásokban reménykedve. Elsősorban azért szeretnék több hasznot termelni, mert a napokban kaptam a hírt, miszerint barátnőm babát vár. Ez a hír azonnal elindított bennem minden olyan ösztönt, amik ahhoz szükségesek, hogy fenn tartsak egy családot. Elkezdtem tervezni mindent, apámnak is mondtam, bízzon rám több munkát, mert kell a pénz.

Hogy miért kell a pénz?

Nem gondoltam volna, hogy ennyibe kerülnek a babaholmik. Minden ultra biztonságos, ultra rákmentes már, de kérdem én, a mi cseperedő életszakaszunkban hol voltak ezek a dolog és hogyan sikerült felnőnünk ezek nélkül? Az a baj, manapság már a szülők nem akarnak foglalkozni a gyerekekkel (tisztelet a kivételnek) és inkább a széltől is megóvják, azaz egy biztonságos környezetet biztosítanak neki, mintsem együtt fedeznék fel a veszélyeket. Jó javában átalakult minden ezelőtt 20 évhez képest is már, de én úgy érzem, hogy ez a fene nagy elfogadás, empátia, óvás lesz az emberi faj kipusztulásának sorsa…

Na, egy kicsit elkalandoztam az alap problémától, miszerint pénz kell babaholmira. Ne értsétek félre, én is támogatom a biztonságot, de nem mindenben. Szerintem az már sok, ha minden fogantyúra, asztalsarokra valami babavédő kerül. A gyerek a tapasztalatai alapján ismeri meg a világot és minél jobban óvjuk, annál később lesz életképes. Régimódi vagyok, gyereknevelésben.

Ahol szerintem a legfontosabb a biztonság; autóban, utazásközben. Ennek az az oka, hogy a közutakon, annyi vadállat közlekedik, akik bajt, balesetet jelenthetnek. Az meg már más kérdés, hogy nagyon felelőtlen szülőnek kell ahhoz lenni, hogy csemetéd életét veszélyeztesd vakmerő vezetési stílussal… Ezen a gondolatmeneten jutottam el arra a pontra, miszerint a gyereknek ülés kell!

Nem töltöttem túl sok időt a kereséssel, mivel mindig az első 2-4 linket nézem meg a google-be a hirdetések után, mert azok biztos olyan oldalak, ahol releváns dolgot találok. Így találtam rá a babaverda.hu oldalra, webshopra. A gyerekülés kínálatuk valami hihetetlen, több fajta méretben választható és mindent tudnak, amit egy mai modern biztonsági ülésnek tudnia kell! Ki is néztem egy olyat, ami 9 és 36 kilóra van. Gondolom tovább használhatóak, nehezebben hízza ki a gyerek. A kivitelezések nagyon tetszenek, jó színekben találtam üléseket. Nem törtem valóban sokat rajta a fejemet meg is rendeltem az elsőt, amit jónak ítéltem. Le akarom tudni ezt a babatémát hamar, azaz a bevásárlást neki, és hát nincs erre jobb hely, mint az internet, főleg ha ilyen remek oldalt talál az ember, mint a babaverda. Gyors és egyszerű rendelés, érthetően leírt szállítási feltételek és persze a legjobb, az információ dús termékleírás. Nem is tudom, miért nem mindenki innen rendel, szerintem ilyen egy kiváló webshop.

A gyerekülés megérkezett néhány munkanapon belül. Barátnőm már egyre nagyobb pocakkal jár, még 2 hónap és új családtagot köszönthetünk. Én apámat nyüstölöm addig is, hogy lendítsük fel az üzletet amennyire csak lehet, mert mi van, ha kistestvért szeretnénk és nem lesz miből gyerekülést  venni a kocsiba. Izgalmas pörgős napok ezek, és ennél csak nehezebbek jönnek!