A szomorú nap, amikor nagyapám órájától meg kellett válnom

 

Az ember életében vannak könnyed, vidám, fárasztó, megterhelő, szomorú, gazda és csóró életszakaszok. Irigylem azokat, akiknek nem kell átélni mindent, hanem csak néhányat ezek közül. Én sajnos most pont ott tartok, hogy a dolgaim nagy részét értékesítenem kell, hogy túl vészeljem ezt az időszakot. Sajnos a munkahelyem leégett. Egy kedves kis órásműhelyben dolgoztam, de a biztosíték sajnos úgy döntött, hogy kigyullad. Odalett legalább 300 darab óra és több száz egyéb finommechanikás szerkezet. A biztosító vizsgálja az ügyet, de azt mondta ez lehetséges, hogy több hónapig is el tud húzódni. Ugye amíg nem kapok kártérítést, addig nincs bevételem, így az otthoni kacatjaimhoz kell fordulnom. Szerencsére, hogy gyűjtögető típus vagyok, így sok holmit halmoztam fel az eddigi életem alatt.

Segítséget kellett kérnem abban, melyik oldalon kezdjek aprókat feladni, mert nem igazán értek ezekhez, csak tudom, hogy van ez a fajta lehetőség, mert számos alkatrészt szereztem be ilyen oldalakról. Bár azok külföldről rendelt alkatrészek voltak, szóval a lokális értékesítésben nem tudom mi a legjobb lehetőség.

Szerencsére ismerőseim, barátaim készségesen segítettek nekem mindenben és a sok-sok infó alapján a Nextapro.hu-t választottam. Igazából azért, mert itt biztos vagyok, hogy egyszerűen, gyorsan és ingyenesen tudom feladni az apróimat. Ahogy az egyik cimborám írta üzenetébe „az a fontos, hogy az aprod ingyenes tudd feladni!”. Itt ezt meg tudom tenni, ráadásul annyi segítséget találok az oldalon, arról, miként is működik a weblap és hogyan érdemes használni. Ezeket a blog bejegyzéseket hamar és könnyen el lehet érni, ha az ember rákattint akár a hirdetésfeladás gombra. Ezen segítségek elegek voltak, hogy hirdetni tudja az oldalon és ne kelljen másokat zaklatnom egy kis támogatásért.

Szépen sorban fel is pakoltam minden eladni kívánt értékem. Leginkább azt sajnáltam, hogy öregapám zsebóráját is fel kellett tennem. Egy gyönyörű ezüstóra, aminek az előlapján egy gyönyörű spanyol csatahajó látható. Annyi emlék és érzelem fűz ahhoz az órához, de muszáj volt megválnom tőle. Sajnos, vagy nem sajnos, ez volt az első dolog, amit megvásároltak tőlem. 3 nap után már jelentkeztek is érte és vígan kifizették, az amúgy túlárazott órát. Személyes átvételt kért a vevő. Hatalmas lelkiismeret furdalásom volt, hogy megválok örökségemtől, de létszükséglet volt. Sikerült megbeszélnem a következő óratulajdonossal, hogy visszavásárolnám azonnal, ahogy újra egyenesbe jövök. Elmondtam neki milyen szálak fűznek az órához. Teljesen megértő volt és belement, amint egyenesbe kerül, az életem visszavásárolhatom, azon az áron, amiért eladtam.

Azóta is őrzöm azt a pénzt a szekrényemben és megfogadtam, csak akkor nyúlok hozzá, ha már minden kötél szakad. Eltelt másfél hónap, mióta megtörtént a szerencsétlenség, a biztosító pedig hajlandó megtéríteni a károm! Már az új üzlet keresésében vagyok, hol nyithatnék ki megint és már felvettem a kapcsolatot a nagyapám zsebórája ideiglenes tulajdonosával, hogy nemsokára találkozhatunk és vissza vásárolnám a kincsem!

Örülök, hogy szép lassan kezd minden helyreállni, nagyon megijedtem, hogy földönfutóvá válok, és még az örökségem se lesz meg… A Nextaprónak ezer hála, mert nem csak egy nagyszerű aprós oldal, hanem remek felhasználókkal is rendelkezik. Elég szkeptikus voltam abban, hogy bele megy bárki is az órás feltételembe. De mindig kellemes a pozitív csalódás! Azóta is hirdetek az oldalon és ajánlom én is másoknak!