A rendszerezés segíti a gyors munkát

Az idő pénz, úgyhogy nem pazarolok el túl sokat, hogy itt meséljek nektek. Mennek kell vissza órákat javítani. De azért mégis van valami, amit meg szeretnék osztani veletek. Gondoltatok már valaha arra, hogy egy raktári polcrendszer mennyire ki tudja segíteni a munkátokat?

Tudjátok, én a tipikus gyűjtögető vagyok. A legkisebb karórától a legnagyobb kakukkos óráig mindent gyűjtők, amire már nincs szükségük az embereknek, vagy ami már nem működik. Tudjátok, az a rengeteg alkatrész, ami bennük van, bármikor jól jöhet. Ráadásul ha néhányat meg tudok javítani, akkor azokat el is tudom adni, ami már extra keresetnek számít. De mikor jöttem rá, hogy mindezt az évek alatt összegyűlt holmit rendszereznem kellene? Akkor, amikor a lányom behozott egy órát, amit az ócskán vásárolt, és nagyon bele szeretett és megkért, hogy javítsam meg neki. Eléggé különleges felépítésű óra volt, és az egyik alkatrésze meghibásodott, én meg tudtam, hogy van egy hasonló felépítésű karórácskám valahol, de több, mint három hónapba került, amíg végre sikerült megtalálnom (akkor is csak véletlenül).

Szóval felvettem a kapcsolatot a RackingLog polcrendszerekkel foglalkozó céggel és készítettem magamnak egy kicsi, de annál fontosabb polcrendszert. Mármint, azért hívom kicsinek, mert a aktárszobám alig 24 négyzetméter, ami számomra pont elég (néha még sok is), de gondolom számukra, mint cég, ez alig volt megterhelő feladat. Sokféle rendszerrel dolgoznak, de abban maradtunk, hogy számomra egy egyszerű, csavarmentes Salgó polc lesz a legmegfelelőbb, amellyel körbe rakjuk a szoba falait, valamint még két kisebb polcsávot a szoba közepén is el tudunk helyezni. Amikor beszerelték, megmutatták, hogy hogyan tudom a polcokat áthelyezni (egyébként pofonegyszerűen), mely lehetőségnek akkor veszem igazán nagy hasznát, amikor hatalmas faliórákat akarok rendszerezni a polcaimon. A kis karóráimnak szereztem még némi dobozokat a polcokra, abban gyűjtöttem őket és ugyanígy a különálló alkatrészeknek is. Mindent szépen rendszerezni tudtam az új polcoknak köszönhetően, úgyhogy mostmár soha nem kerülök többé ilyen helyzetbe. Persze, a lányom türelmes volt velem, de egy egyszerű vevő, ha nem kapja meg időben azt, amit szeretne, egyszerűen fogja magát és faképnél hagy, és nem is tér soha többet vissza. Ezt pedig minén inkább meg kell előznöm.